Alergeny

O restauraci Virtuální prohlídka Ocenění Partneři Alergeny Kariéra


Dle nařízení zákona č. 139/2014 Sb., uvádíme seznam hlavních skupin alergenů.15. Informace o obsažených alergenech naleznete u jednotlivých pokrmů (A).

1.  obiloviny obsahující lepek

2.  korýši a výrobky z nich

3.  vejce a výrobky z nich

4.  ryby a výrobky z nich

5.  jádra podzemnice olejné /arašídy/ a výrobky z nich

6.  sójové boby a výrobky z nich

7.  mléko a výrobky z něj

8   skořápkové plody: mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy,

     para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich

9.  celer a výrobky z něj

10. hořčice a výrobky z ní

11. sezamová semena a výrobky z nich

12. oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg

13. vlčí bob a výrobky z něj

14. měkkýši a výrobky z nich


visual